Gå till innehåll

Lägerinformation

Lägerinformation

Dagseglarskola för dig mellan 7 och 12 år

Upplägg
Varje dag kommer vi att göra en långsegling, äta lunch, bada och leka på öar, stränder och bryggor runt Stora Värtan. I varje båt finns en instruktör som hela tiden lär eleverna segling och sjömanskap. Under kurserna tränas eleverna i att hantera en mindre segelbåt, lära sig sjövettsregler, vanliga knopar, termer för båtens olika delar och ur dem fungerar.
Kursdagen början med samling i Framnäsviken, kl. 08.30 och avslutas där 16.30.
Vi använder oss av båttypen Väderöjulle 475, en tuff och tålig segelbåt som är mycket bra för att lära sig grunderna i segling till barn och ungdomar. Jollen beter sig som en större båt och är både stabil och sjösäker. Segelbåten är 4,75 meter lång med långköl och i sittbrunnen finns plats för 3-4 elever + ledare.

Sommaren
Skraggen 1:
Skraggen 2:
Skraggen 3:

Avgift
Kursen kostar 2 800 kronor. Det inkluderar, förutom ledarledd utbildning i båt, kringevenemang, även tillagad lunch och mellanmål.
Medlemskap i Ungdomsförbundet Sveriges Flotta är obligatoriskt (500 kr), om ni önskar ett avbeställningsskydd så kostar det 300 kr och tecknas i samband med inbetalning av medlems- och lägeravgiften.
Vi ordnar med transport till och från Framnäsviken-Skraggen.

Anmälan
Anmälan görs här på hemsidan, se "Anmälan" i menyraden. Antagningsbesked skickas ut med posten inom en vecka från det att vi mottagit er anmälan, om du inte fått antagningsbesked var då vänlig att kontakta vårt kansli på telefonnummer 08-611 86 72.

Övrigt
Var vänlig att läsa genom "Ordning & Reda" (se menyraden) innan ni skickar in er anmälningsblankett. LÄGER-ABC, dvs packlista osv, kommer att läggas ut här på hemsidan under maj månad.

Seglarskolan Skraggen arrangeras av Ungdomsförbundet Sveriges Flotta som bedrivit seglarskolor sedan 1946. Varje sommar har förbundet närmare 900 elever från 7-17 år på fyra olika lägerplatser i Sverige.

Skraggen är inte bara en ö i Stora Värtan utan också ett naturreservat.